BKK Dagboek

Dinsdag

Vanochtend werden de ex-bruggers wakker door de geur van vers stokbrood en croissantjes. Er stond een heus Frans petit dejeuner voor ons klaar in de kantine.

Na afloop van het ontbijt werd het Nationale BKK Hitteplan afgekondigd. Iedereen moet verplicht goed eten, goed smeren en goed drinken. Zo blijven we de warmte de baas!

Na het ontbijt was er een reuze Landen Pubquiz. Waarom gooien Grieken borden kapot? Wie worden er in Australië naast de kangoeroe nog meer Walibi’s genoemd? En wat bedoelen de Belgen met een ‘zelfklever’?

‘S Middags was het al heel erg warm. We hebben verkoeling gezocht op de mosselbanken van de Grevelingendam. Hier stond een lekker briesje en speelden we Beer-Vis-Mug, Man overboord, Fietsband en Toren Bouwen.
Hierna was het tijd om even te chillen in de schaduw van de bomen aan het Grevelingenstrand.

 

De keuken verraste ons met een heerlijk Olympisch diner met lekkere tapas vooraf (bruschetta, gegrilde paprika en druiven), gyros met tzatziki als hoofdgerecht en een verrukkelijke tiramisu als besluit.
Tijdens de koelte van de avond werd een olympisch toernooi georganiseerd met teams uit maar liefst 16 landen. De huldiging werd gecombineerd met de feestelijke onthulling van Henkie’s House. Dit is vanaf nu de loungeplek voor alle ex-bruggers.