BKK Dagboek

Donderdag

Op de donderdagochtend kwam bij de ex-bruggers alle creativiteit naar boven. Verspreid over het kampterrein waren verschillende creatieve onderdelen waaruit gekozen kon worden, zoals handlettering, acrobatiek, het maken van een lipdub en van nep-wonden, DJ-les en pizza’s bakken. Nadat iedereen zich helemaal had uitgeleefd, volgde er een hele lekkere lunch: sandwiches, milkshakes én de pizza’s. Wat had de keuken zich weer goed uitgesloofd!

Na de lunch werd er naar het strandje vertrokken, zodat er even afgekoeld kon worden! De schaduw en het koele water waren de perfecte opfrisser.
Terug op het kampterrein lag de buik-glij-baan weer klaar en er was even tijd om lekker te relaxen. Ondertussen werd de kantine omgebouwd tot het griezelige huis van Dracula: volop spinnenrag en spookjes aanwezig. Ondanks de warmte werd er volop gegeten van onder andere het ‘bloed met koeienogen en kattendarmen’ en de ‘vingerkootjes’. Maar er was ook iets serieus aan de hand: graaf Dracula moet vanavond een toverdrank verzamelen om zijn vrouw weer tot mens te maken.
Dat gaat een spannende tocht worden vanavond…

Gezien de berichten over andere kampen in Nederland, vinden we het belangrijk te melden dat het bij ons op kamp erg goed gaat. We hebben het programma aangepast aan de hitte en het een stuk minder intensief gemaakt. Daarnaast werkt ons hitteplan (goed eten, goed smeren en goed drinken). Er heeft tot op heden geen enkele leerling problemen gehad door de hitte. We zoeken veel verkoeling in de omgeving, er zijn extra tuinslangen geregeld en er wordt continu gedronken.