BKK Dagboek

Woensdag

Vandaag stond een grote en zeer belangrijke strijd centraal… De piraten en indianen streden tegen elkaar om de schat en de eer van de dag. Via een parcours werden de twee teams samengesteld waarna de indianen een poederdoop kregen en de piraten een verfrissend bad hadden in de spoelbak. Na de ontbijtstrijd (die glansrijk werd gewonnen door de piraten) werden de kids omgekleed tot echte piraten en indianen. Het yellen kon beginnen! Er werd hard geschreeuwd, en indrukwekkende teksten vlogen over en weer zoals: “Daar moet een tipi in” en “klein ‘!&@“ piraatje had een vissie in z’n reet”. Zowel de indianen als de piraten haalden alles uit de kast en werkten zich in het zweet. Er werd met zakken gegooid, armpje gedrukt en aan touwtjes getrokken.

Ondanks alle warmte, deed iedereen actief en enthousiast mee. En natuurlijk hielden we ons aan de drie elementen van het hitteplan!
1. Goed eten
2. Goed smeren
3. Goed drinken

Na een heerlijke krokettenlunch met heel veel nat, was het tijd voor het alles beslissende eindspel. De kinderen renden zich in het zweet, de staffies puzzelden en uiteindelijk lukte het de piraten om een fractie van een (paar) seconde(s) eerder het slot van de kist open te maken!! De piraten waren de dagwinnaars!!
We sloten de dag af met héél veel water, een zeepbaan, stoelendans, badjes, stoepkrijt en het bakken van lekkere broodjes. Jullie lezen het dus wel: Het was weer een heerlijk dagje in Bruinisse! Tot de volgende!