BKK Dagboek

Zondag 15 juli

De eerste ochtend op de Schouwse boer is aangebroken en na een eerste nachtje kamp begint iedereen zijn of haar draai te vinden. Vandaag was het thema: “landen”. We begonnen met een echt Frans ontbijt: croissantjes met jam, stokbrood met brie, alles was aanwezig. De rest van de ochtend stond in het teken van creatief namen T-shirts maken. Zo kan iedereen de laatste namen uit zijn hoofd leren én heeft iedereen een echt BKK-shirt: wie wil dat nou niet?! Knippen, stiften, graffiti spuiten, stippeltechniek, aftapen… alles kwam aan bod.

’s Middags ging het landenthema in volle vaart verder. Op het strand in de stralende zon gingen de ex-bruggers veel landen langs en probeerden met hun groepje zoveel mogelijk punten te scoren. Dit ging van stierenvechten in Spanje tot mijnen ontruimen in Frankrijk. Natuurlijk werd er goed gesmeerd!

De WK finale werd natuurlijk niet overgeslagen en konden de ex-bruggers kijken voor het diner.

Het buiten diner  na de WK finale was een heus festijn. In verschillende gangen kwamen de landen weer voorbij. De gastronomie van nieuwe keukens zijn ontdekt door de ex-bruggers.

’s Avonds vond de eindstrijd van het landenthema plaats met een echte Olympische Spelen. Met een bandenestafette en touwtrekken konden alle landen laten zien wat ze in huis hadden.
Maar wie heeft er gewonnen?!