BKK Dagboek

Zondag 9 juli

Het was vandaag zeker een zonnige zondag! Na het eerste ontbijt in Burgh-Haamstede zijn de ex-bruggers t-shirts gaan ontwerpen met hun eigen naam erop. Er zijn verschillende methodes te gebruiken, zoals de stippel-methode (van geestelijk vader Aad Duifhuis, ook bekend van het klimmertje), de tape-spuit-methode, de reliëf-methode, de rebus-methode en de “gewone” stift-methode. De incognito jury heeft de twee mooiste, bijzonderste en gaafste shirts uitgekozen, de makers krijgen een bijzondere prijs. De winnaars werden Katrien (mooi lettertype en originaliteit) & Axel (combinatie van stippel-methode en tape-spuit-methode), beloond met een uniek verzameldingetje.

 

Hierna hebben we een tof ren-tik-namenspel gedaan, met zelfs een fotofinish. Na dit uitputtende spel stond er de lunch klaar: broodjes knakworst! Alle energie werd aangevuld en het volgende spel stond alweer op het programma: grenzeloze spellen bij landen uit de hele wereld. 

De rest van de dag stond in het teken van de IDBVDORZG. Zoals de naam al doet vermoeden werden de leerlingen ingedeeld in verschillende landen en ontspon zich in de buurt van het zeesterweegje een hevige landenstrijd! De keuken had zich uitgesloofd met gerechten uit verschillende landen, met onder andere gazpacho, dolmades & tiramisu. ’s Avonds werd de landenstrijd voortgezet met een oorverdovende olympiade, met het lawaai als ware het een zwembad vol met gillende kinderen was het na een lang getouwtrek China dat aan het langste eind trok. China gaf het stokje door aan België, dat de estafette won. De avond werd afgesloten met een aantal glibberige glijpartijen bij het olieworstelen.