BKK Dagboek

Zondag

Zondagochtend weer met z’n allen de eetzaal in voor het ontbijt. Daarna leek een heuse gangster-bende de Stoofpolder te hebben bezet. Tijdens het vertellen van de kamp-regels kregen de bruggers plots een BREAKING-NEWS uitzending te zien waarin verteld werd dat kampvader Freek Hartveld, samen met het krat mobiele telefoons (!) ontvoerd was. Aan de kids natuurlijk de taak om hem te bevrijden. Op een fraai stukje van dit eiland moesten ze in groepjes, verschillende posten aflopen. Raadsels werden opgelost door te schaken, domino te spelen, geheimtaal te ontcijferen, kistjes te openen en sleutels te vissen. Gelúkkig werd Freek onder een net gevonden met (12!) sloten. Elk groepje wist 1 slot te openen. Gelukkig loopt Freek weer vrolijk rond op ons kampterrein.

Weer “thuis” op de Stoofpolder diende zich na de lunch een nieuw probleem aan: het krat met telefoons was nog steeds niet terecht. Maar liefst 100.000 euro was nodig om deze te bemachtigen. Wij moeten helaas mededelen een smokkeldeal te hebben geaccepteerd. Binnen 3 kwartier is er gedeald op de Stoofpolder in de vorm van 2 spannende tikspellen. Er is hard gerend en drugs omgeruild voor geld, waardoor er een enorm bedrag bij elkaar gesprokkeld is. Zal het telefoonk dan toch weer terecht komen? We zijn benieuwd wat de avond zal brengen… Ondertussen kwamen er weer heerlijke geuren uit de keuken, terwijl de kids limo dronken, speelden op het grasveld en veel smeerden tegen de steeds warmer wordende zon.

De ex-bruggers hadden zoveel geld bij elkaar gespeeld dat het telefoonk weer terug gekocht kon worden. Maar helaas had de politie de hele smokkeldeal undercover meegekeken en werd iedereen verantwoordelijk gehouden. Gevangenis de Roompot was de bestemming waar alle ex-bruggers naartoe moesten.

Na het gevangenis diner was het tijd voor de celblokken quiz. Celblok A, B, C en D namen het tegen elkaar op. De prijs? Vrijlating. Na een heftige strijd waar vele minpunten werden uitgedeeld vanwege slecht gedrag kwam celblok B als winnaar uit de quiz. Met een ronde Flashback als afsluiting in de kantine was de dag alweer over en mocht iedereen naar bed.

Wij houden jullie weer snel op de hoogte over hoe jullie kinderen zich hier op kamp vermaken. Geniet van de foto’s en de eerste BKK verbaal (filmpje) die inmiddels online staan op de website.